Kindercentrum

De Kleine Markies

warme maaltijd

WARME MAALTIJD

Sommige ouders vinden het prettig dat hun kind op de opvang een warme maaltijd heeft gegeten voor het wordt opgehaald. Wij willen graag aan de wensen van ouders voldoen, maar wel volgens een aantal richtlijnen: 

  • Ouders mogen geen zelf gemaakte warme maaltijden meegeven voor de kinderen. Wij hebben geen controle op de bereidingswijze. Wij moeten voldoen aan de HACCP eisen. Er wordt aan de ouders gevraagd om een kant en klare maaltijd uit de winkel mee te geven.
  • De Kleine Markies biedt ouders de mogelijkheid om de warme maaltijd voor hun kind in te kopen bij De Kleine Markies. Hiervoor werken wij samen met De Kameleon, een van onze partners binnen Brede Voorziening De Markiezaten. De Kameleon heeft een professionele keuken en heeft een certificaat HACCP.

 

De leerlingen van de Kameleon gaan boodschappen doen, koken voor ons en doen het voor de kinderen in een afgesloten schaaltje en zetten dit gestickerd in de koelkast of diepvries. Dit gebeurt allemaal volgens de normen van HACCP.

 

Onze medewerkers halen de maaltijd op de dag van gebruik uit de diepvries, zetten de datum erop en zetten het in de koelkast om te ontdooien. ’s Avonds wordt het opgewarmd in de magnetron.

 

De maaltijden worden aangeboden voor € 3,-- per maaltijd. Het kind krijgt hiervoor een warme hap en een toetje. Ouders kunnen een strippenkaart kopen voor meerdere maaltijden.

 

Wanneer een kind een warme maaltijd eet bij De Kleine Markies, wordt aan ouders gevraagd om na 18.00 uur hun kind op te halen, zodat deze op het gemak kan eten. Kinderen tot 18 mnd eten volgens het schema van thuis, kinderen vanaf 18 maanden eten om 17.30u.